tisdag 17 juli 2012

Utflykt; Slottsträdgårdens café; Malmö

Slottsträdgårdens café är verkligen en underbar oas, detta tillhör verkligen ett av mina absoluta favorit-ställen under sommaren. Som man hör på namnet ligger caféet i Slottsträdgården bakom Malmöhus slott, Slottsparken och Kungsparken ligger precis intill så vill man ha en paus från staden så är det hit man ska gå. I Slottsträdgården finns fina blommor och köksträdgård, trädgården angränsar till kanalen så här kan man även titta på vattnet och enstaka trampbåtar. Underbar miljö verkligen och oerhört fridfullt. För några år sen tog Tareq Taylor över driften av caféet och det är vi nog många som är glada för. Här bjuds förutom på god mat också på omtanke om människor och natur, det är ekologiskt och närproducerat och man anstränger sig för att ta tillvara på alla råvaror. Sydsvenskan ger caféet en fin recension här och det är bara att hålla med. Till barnen finns barnmackor för en tjuga och pasta med köttfärssås för 38 kr, och de vuxna har ofta mycket att välja på både mat och mackor. Och såklart finns en massa god fika också. Caféet har en bra facebooksida och burkar lägga upp dagens lunch där.

Vi var här förra veckan och passade på att leka lite på lekplatsen precis bakom casinot och titta på ankor i slottsparken innan vi gick in mot stan.

Prisnivå; Inte Malmös billigaste lunch men definitivt Malmös mysigast lunchställe sommartid!

Barnvänligt; Ja, väldigt. Och föräldravänligt. Och alla ställen som tar 65 spänn för en pytteportion pasta borde skämmas!

Ta sig hit; Tåg till Malmö, sen går man

Göra här; Ligger centralt i Malmö och kan kombineras med shopping, lekplats, bad eller vad man nu är sugen på...

Senast besökt; Juli 2012 (Bilden är äldre)

2 kommentarer:

  1. Tack för en jättebra sida med väldigt många bra tips! Och som småbarnsförälder uppskattas självlart barnfokuset. Är imponerad av alla utflykter ni tycks göra, själv fantiserar jag oftare än jag verkligen kommer iväg.. Tack för tipsen!

    /Maria

    SvaraRadera
  2. Tack, vad kul att du tycker det! Vissa utflykter är ju lite äldre, men ja vi försöker göra ganska mkt utflykter. Den här sommaren har vi varit långlediga och hemma mycket och just med småbarn är det skönt att vara just hemma men åka på dagsutflykter.

    SvaraRadera