tisdag 10 juli 2012

Utflykt med god mat; Tomatens hus















Vi gillar Tomatens hus i Kvistofta (nära Glumslöv och Vallåkra), deras gamla trädgård är jättemysig att sitta i med gott om plats, många sittplatser (och ett växthus att krypa in i om det är sämre väder), frukträd man kan klättra i, en pump som brukar fascinera barn mm.. De första åren vi bodde i Rydebäck hade vi ingen bil utan cyklade över åkrarna till Tomatens hus för en lunch eller fika, för här finns ju god mat (Tomatpaj har de alltid, och så en "dagens", sallad och några andra fasta alternativ - se menyn, och gott fika. Och så kan man köpa väldigt närodlade tomater som är jättegoda, färska kryddor, tomatplantor och diverse delikatesser.

Nu har Tomatens hus renoverat och ändrat lite på sitt koncept, de kör nu med bordsservering och har även en fast meny, men fortfarande en veckans husman som varierar, de har även ett fast barnalternativ - pasta med god tomatsås - innan kunde det ibland vara svårt att hitta nåt ätbart här åt barnen så det är bra att det finns ett pastaalternativ som alltid funkar.


Prisnivå; Tomatpaj 89 kr, Dagens ca 95 kr, Barnpasta 55 kr, kakor ca. 30 kr.

Barnvänligt; Ja, barnvänlig trädgård, barnstol och god pasta.

Ta sig dit; Om man inte bor i närheten och kan cykla är det bil som gäller

Göra där; Äta och fika. Och köpa tomater.  Sörens Granna blommor ligger alldeles i närheten om man vill köpa/titta på blommor.

Senast besökt; Maj 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar