tisdag 30 oktober 2012

Ängelholm

Många kanske tänker på Ängelholm som en sommarstad och det är det ju också med närheten till alla fina stränder. Men Ängelholm är faktiskt en trevlig liten stad som funkar att besöka året om. Här är man nära naturen, det är fint med ån som flyter igenom och parker och natur nära stan. Jag tycker det är skönt att åka till andra städer än Helsingborg ibland, för att få lite variation och ett annat urval av affärer och caféer och att vara nånstans där jag inte är så ofta ger nästan lite semesterkänsla. Sen tycker jag det är ganska skönt med ganska små städer, de är lätta att orientera sig i och ganska lätta att få koll på och lära känna. Många barnfamiljer besöker ju Hembygdsparken eller Järnvägens museum och dessa utflyktsmål kan ju kombineras med en runda på stan.

Äta/Fika
Finns ett hyfsat utbud med både caféer och restauranger;

Mormor Olgas café har pajer och mackor och fika till vettiga priser, stort + för att de kommer ut med latten! 

Torstens har bra och rejäl lunch med salladsbuffé och de var tidiga med att hänga på GI-trenden. Här finns även en stor cafémeny med mackor, lasagne mm. Lunchen kostar 85 kr.

Ostbutiken har förutom ostar och delikatesser även luncher som man både kan ta med och äta där. Kanske inte världens mest barnvänliga mat, men de verkar flexibla så nåt kanske de ändå kan ordna. Väldigt gott o känns extremt prisvärt.  Fin ljus lokal.

Piece of cake har både mat och kakor, samt säljer te och lite annat. Mysig o ljus lokal.

På sommaren dyker det upp serveringar på torget vid biblioteket, då finns även en glasskiosk på torget som säljer Engelholmsglass.

Butiker

Lek & lär har pedagogiska kvalitetsleksaker. Väldigt skönt med en leksaksaffär där allt inte låter och där allt inte är "slit och släng".

Maikomoja har barnkläder av märken som Kattvig, Hummel, Petit Bateau mfl. Ganska dyra märken men man kan ju alltid hålla utkik efter rea. 

Second chance for life är en second hand butik som även har nya fairtrade-leksaker. Begagnade barnkläder av bra kvalitet, begagnade leksaker och som sagt ett litet urval av nya saker.

Klotet . rättvisemärkta produkter, tex leksaker o spel.

Att göra

Man kan promenera längs Rönne å, går man storgatan neråt ån kommer man till en fin park där man kan mata änder mm. Det finns tyvärr inga lekplatser i centrala Ängelholm, men det finns ett litet utegym på torget framför biblioteket. Själva biblioteket är förstås också ett bra ställe att hänga på en stund och tex läsa en bok. Och på sommaren kan man bada förstås, även om stränderna ligger en bit från centrala Ängelholm.

Ta sig hit; Tåget stannar centralt i stan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar