onsdag 17 oktober 2012

Kärnan

Kärnan är kanske ett av Helsingborgs mest kända ställen. Kärnan ligger i Slottshagsparken ovanför Terasstrapporna. Så börja med att gå till Stortorget och sen uppför Terasstrapporna. Här uppefrån har man fin utsikt över Helsingborg, havet och bort mot Helsingör. Man kan gå en sväng i parken innan man går upp till Kärnan. Kärnan är en ca 35 meter hög medeltidsborg, här går man uppför en smal spiraltrappa och på vägen upp finns små utrymmen/rum man kan kika in i och lära sig lite om Helsingborgs historia. Väl uppe är förstås utsikten super - här ser man ju ännu mer och ännu längre. Det är kul att stå och spana efter olika landmärken, kanske kan man tom se sitt eget hus?!

Observera att Kärnan stänger för renovering 5 november.

Prisnivå; 50 kr entré för vuxna, barn gratis, Kulturkortet gäller här.

Barnvänligt; Ja, men vagnen får man lämna nedanför, det finns hiss vid Terasstrapporna (gratis för barnvagn, annars kostar det en liten slant, men Skånetrafikens kort gäller), men i Kärnan är det smal spiraltrappa som gäller. Men utsikten är kul och mina barn har alltid gillat att gå i trappor.

Ta sig hit; Smidigt med tåg eller buss till Knutpunkten, sen går man.

Göra här; Det är ju mitt i Helsingborg, kanske gå Landborgspromenaden uppåt Pålsjö till? Eller gå ner till hamnen eller gå neråt stan och kanske testa någon av våra favoriter.

Senast besökt; Sommar 2012 (Äldre bild)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar